Veel Gestelde
vragen

Hier vind je onze veelgestelde vragen. Heb je een andere vraag? Neem dan contact op per e-mail, dan beantwoorden we jouw vraag zo snel mogelijk!

Hoe lang gaan kunststof rijplaten mee?

Kunststof rijplaten kunnen jaren meegaan. We gaan er hierbij wel van uit dat je goed omgaat met de kunststof rijplaten. Wanneer de kunststof rijplaten verkeerd worden gebruikt, bijvoorbeeld bij een hoge belasting op een scherpe knik zoals stoepranden of spoorbielzen, dan kunnen er breuken of scheuren ontstaan.

Hoe lang gaan stalen rijplaten mee?

Stalen rijplaten kunnen bij zeer hoge belasting verbuigen. Gelukkig kunnen wij ze altijd weer recht walsen. Zolang de stalen rijplaten niet te diep zijn ingeroest, kun je hier vele tientallen jaren gebruik van maken.

Wat zijn de voordelen van kunststof rijplaten tegenover stalen rijplaten?

Voordelen van kunststof rijplaten zijn als volgt:

 • Kunststof rijplaten zijn licht van gewicht en daardoor gemakkelijker te verplaatsen, transporteren en op te slaan.

 • Voertuigen slippen minder snel door dankzij het enkel- of dubbelzijdige antislipprofiel.

 • De kunststof rijplaten van ATS-rijplaten worden duurzaam geproduceerd doordat ze zijn gemaakt van gerecyclede kunststof. Hierdoor worden er tijdens de productie minder kilo’s grondstof gebruikt.

 • We geven de optie om 1, 2, 3 of 4 handvatten te laten infrezen, waardoor de kunststof rijplaten makkelijk op te tillen zijn. Voor een ergonomische manier van tillen kun je gebruik maken van onze handige tool, de Sleephaak.

 • De prijs van kunststof rijplaten is veel lager dan die van stalen rijplaten. De prijs van stalen rijplaten fluctueert ook behoorlijk vanwege de staalprijs.

 • Bedrijfslogo en -naam kan worden ingefreesd in de kunststof rijplaten van A-kwaliteit en Premium HMPE. Dit staat professioneel, maar vermindert ook de kans op diefstal.

 • Kunststof rijplaten roesten niet.

Wat zijn de voordelen van stalen rijplaten tegenover kunststof rijplaten?

De voordelen van stalen rijplaten zijn als volgt:

 • Stalen rijplaten zijn dankzij hun hogere gewicht veel stabieler dan kunststof rijplaten. Er zijn dus geen koppelstukken nodig.

 • Stalen rijplaten zijn in elk gewenst formaat leverbaar.

 • Stalen rijplaten zijn bestand tegen hoge belastingen tot wel 120 ton.

 • We kunnen stalen rijplaten snel leveren, omdat de ATS-rijplaten in onze eigen staalsnijderij worden vervaardigd.

Kunststof of stalen rijplaten: hoe bepaal ik mijn keuze?

Om een keuze te kunnen maken tussen kunststof of stalen rijplaten, moeten we het antwoord hebben op een aantal vragen:

 1. Met welke maximale belasting moet rekening worden gehouden?

 2. Voor welk type voertuigen worden de rijplaten gebruikt?

 3. In wat voor omgeving worden de rijplaten gebruikt? Stalen rijplaten veroorzaken meer geluid dan kunststof rijplaten.

 4. Hoe vaak worden de rijplaten gebruikt? Hoe lang is de projectduur?

 5. Blijven de rijplaten tijdens het gehele project liggen op dezelfde plek, of moeten ze regelmatig worden verplaatst?

 6. Op welke ondergrond worden de rijplaten gebruikt? Neem contact met ons op voor een vrijblijvend advies voor jouw bedrijf en project. We helpen je graag bij het maken van de meest veilige en efficiënte keuze!

Welke verschillen zijn er in de soorten kunststof rijplaten?

We hebben 3 soorten kunststof rijplaten: A-kwaliteit, Premium HMPE en Budget. Alle drie zijn ze beschikbaar in verschillende maten, diktes en antislipprofielen. Hier zijn de belangrijkste kenmerken per soort:

A-kwaliteit: Er zijn verschillende maten beschikbaar en de platen behouden hun vormvastheid. De rijplaten kunnen worden voorzien van ingefreesde bedrijfslogo’s en -namen.

HMPE: Ook deze rijplaten zijn beschikbaar in verschillende maatvoeringen, maar waarin deze rijplaten onderscheidend zijn, is dat ze goed bestand zijn tegen de combinatie van zeer hoge gewichtsbelasting en een ongelijke scherpe ondergrond. Deze plaat is dan ook ideaal om op pijn van sloopwerkzaamheden te leggen.

Budget: Deze rijplaten zijn beschikbaar in verschillende maten en ze hebben een belastbaarheid tot 45 ton. Het is niet mogelijk om een bedrijfslogo of -naam in te frezen. Wel zijn ze voorzien van een dubbelzijdig antislipprofiel (grof en fijn).

Welke verschillen zijn er in de staalsoorten bij de stalen rijplaten?

De rijplaten zijn natuurlijk te verkrijgen in verschillende formaten, maar daarnaast kan je ook kiezen uit twee staaltypes: S235 en S355. Deze soorten constructiestaal zijn beiden van hoge kwaliteit, maar afhankelijk van jouw project en de ondergrond is de ene keuze beter dan de andere. S235 buigt wat meer mee, ideaal dus voor hobbel- of heuvelachtige ondergronden. S355 is de sterkste in zijn soort en kan een belasting tot 120 ton op een scherpe, oneven ondergrond goed aan. Benieuwd welk type constructiestaal het beste bij jouw project past? Neem contact met ons op!

Wat is de levertijd bij ATS-rijplaten?

Levering is doorgaans binnen 3 werkdagen in Nederland, België en Duitsland.

Kunnen de rijplaten worden afgehaald bij ATS-rijplaten?

Ja, rijplaten kunnen bij ons worden afgehaald. Geef bij de bestelling aan dat je de rijplaten wil komen ophalen. Ophalen kan van maandag t/m vrijdag tussen 09.00 en 16.00 uur.